'Beveiliging Sytze van der V. opgeheven'

Sytze van der V. wordt sinds woensdag niet meer beveiligd. Dat schrijft de veroordeelde pedofiel op zijn weblog. Hij hekelt de rol van burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius (CDA). Volgens Van der V. laat hij al twee maanden niets van zich horen.

Van der V. zegt bewust bekend te maken dat hij niet meer beveiligd wordt. "Verstandige mensen zullen zich afvragen waar deze burgemeester mee bezig is", schrijft hij. Van der V. wijst Bolsius op het feit dat hij verantwoordelijkheid is voor zijn veiligheid. "Die neem je niet! Zodra het fout gaat zul je je moeten verantwoorden hiervoor."

Van der V. was eerder deze maand ook al kritisch op Bolsius. Hij schreef toen dat hij de bescherming van zijn flat in Amersfoort een lachertje vond. In juni werd bekend dat Van der V. boven een kinderopvang woont, tot onvrede de gemeente en van een groep buurtbewoners. De gemeente ziet het liefst dat Van der V. een andere woning zoekt.

De gemeente zegt in een reactie dat nog altijd sprake is van extra toezicht in de buurt waar Van der V. woont. Op wat voor manier dat gebeurt, wil de woordvoerder niet toelichten.