Robert Downey jr. heeft zin in Iron Man 4

Robert Downey jr. ziet een vierde optreden als Iron Man wel zitten. Niet gek, want de vorige drie films hebben elk meer opgebracht dan de voorgangers. De derde wist ruim 800 miljoen dollar op te halen. "Als het goed gaat, is iedereen het overal over eens", zegt de acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

"Het is aan Kevin Feige of hij me weer wil vragen", zegt Downey jr. over de Marvel-topman. "Dan kan ik beslissen of ik ja of nee zeg."

Dat is op zich geen verkeerde positie om in te verkeren. In elk geval heeft de acteur het helemaal naar zijn zin op de set van Avengers: Age of Ultron, het vervolg op de immens succesvolle The Avengers uit 2012. In deze superheldenfilms neemt hij ook de rol van Iron Man en diens alter ego Tony Stark op zich.

"Dit is gewoon geweldig", zegt Downey jr. met een brede grijns. "Deze film wordt geweldig en we vermaken ons allemaal suf."

Eerder deze week werd Downey jr. door het toonaangevende Amerikaanse blad Forbes uitgeroepen tot rijkste acteur van de wereld. Hij heeft het afgelopen jaar zo'n 75 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld, voornamelijk met zijn rol als Iron Man.