Burgers ontvluchten Gaza-Stad na beschietingen

Honderden burgers zijn zondagochtend in paniek een buurt in Gaza-Stad ontvlucht wegens hevig tankgeschut van het Israëlische leger. Sommige van de inwoners melden dat er doden en gewonden op straat liggen, maar dat het voor ambulances onmogelijk is om het gebied te bereiken.

Israël maakte eerder zondagochtend bekend dat het zijn grondoffensief in de Gazastrook heeft uitgebreid. De troepen moeten de tunnels vernietigen die militanten gebruiken om Israël binnen te dringen. Zaterdag werden ook al tientallen tunnels gesloopt.

Volgens getuigen zijn tanks ook de buurt Shijaiyah, die dicht bij de Israëlische grens ligt, binnengereden. Een van de inwoners zegt dat veel van zijn buren zijn gevlucht vanwege de hevige beschietingen.

Palestijnse autoriteiten laten weten dat minstens acht mensen zijn omgekomen in de wijk. Onder hen zijn de zoon, schoondochter en twee kleinkinderen van Hamas-leider Khalil al-Haya.

Sinds het begin van het offensief bijna twee weken geleden zijn 348 Palestijnen gedood en zo'n 2700 gewond geraakt. Een vierde van de slachtoffers viel tijdens het grondoffensief dat donderdag werd gelanceerd. Aan Israëlische zijde vielen tot nu toe vijf doden, onder wie twee burgers.