Amazon lanceert Netflix voor e-books

Amazon heeft een abonnementsdienst voor e-books en audioboeken geïntroduceerd. Kindle Unlimited is vergelijkbaar met de online videodienst Netflix. Voor 9,99 dollar (zeven euro) per maand krijgen lezers toegang tot meer dan zeshonderdduizend e-books en 'duizenden' audioboeken. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Geïnteresseerden kunnen de dienst drie maanden lang gratis uitproberen. Amazon Kindle is voorlopig alleen toegankelijk voor de Amerikaanse markt. Het bedrijf is wel van plan het ook voor andere landen toegankelijk te maken. Kindle is de e-reader van Amazon, maar de app is voor alle e-readers, tablets en smartphones toegankelijk.

Het gerucht dat de online boekverkoper met een e-bookservice zou komen, gaat al langer. Vorige maand werd bekend dat Amazon in gesprek ging met Amerikaanse uitgevers voor een dergelijke dienst. Niet alle uitgeverijen zijn even enthousiast. Bekende titels die nu worden aangeboden zijn onder meer de Harry Potter-boeken en de Lord of the Rings-reeks.