[Sportblog] Doelman scoort via omhaal & WK-taart

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Blackpool heeft 8 man onder contract staan
Het nieuwe voetbalseizoen in The Championship is nog maar drie weken weg en veel clubs hebben de selectie al bijna rond. Zo niet Blackpool dat na afgelopen jaar liefst 27 spelers zag vertrekken. Er staan nog maar acht man onder contract: drie verdedigers, een middenvelder en vier aanvallers.

Voorzitter Karl Oyston laat aan de BBC weten zich geen zorgen te maken. "Er is geen paniek. Sterker nog, ik zie het eerder als een voordeel dan een nadeel. Het zorgt ervoor dat de trainer zijn eigen team kan samenstellen, in plaats van een trainer die met een selectie opgezadeld zit met te veel spelers met te weinig kwaliteit."

Nico Rosberg wil Duitse voetballers eren
Formule 1-coureur Lewis Hamilton twijfelde onlangs openlijk aan de nationaliteit van zijn teamgenoot Nico Rosberg. Volgens de Brit zou Rosberg vanwege zijn woonplaats meer Monegask zijn dan Fin of Duitser. Rosberg liet duidelijk weten dat hij zich nog steeds Duitser voelt en komend weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland zal de wereld dat weten ook. Op zijn helm staan de Duitse vlag, de wereldbeker en de jaren waarin Duitsland wereldkampioen werd afgebeeld.

Gaan Derksen Van der Gijp het weer goedmaken?
De veelbesproken botsing tussen Johan Derksen en VI-collega René van der Gijp krijgt misschien toch een happy end. Nadat beide heren elkaar op papier en via andere media zwart hadden gemaakt lieten de voetbalkenners tijdens VI-Oranje ook merken een weinig hoge pet van elkaar op te hebben. Wilferd Genee vertelde echter bij 538 dat er een verzoeningspoging op handen is.

"Ze gaan een paar keer vissen samen, heb ik begrepen", aldus Genee in het programma van Frank Dane. Het resultaat van de verzoeningspoging zal voor een groot deel bepalend zijn voor het vervolg van VI komend seizoen. "Over twee weken gaan we zitten met z’n allen en dan moeten we kijken: hoe gaan we het aanpakken, hoe willen we verder en wíllen we verder? Mijn gevoel is dat het absoluut zo is, hoor, want het zou zonde zijn om het zo maar te laten klappen", aldus de presentator.

Doelman scoort via omhaal
Een bekend spreekwoord luidt: de appel valt niet ver van de boom en dat geldt ook voor Kasper Schmeichel, de zoon van de bekende oud-doelman Peter Schmeichel. Kasper is goalie van het net naar de Premier League gepromoveerde Leicester, maar blijkt meer kwaliteiten in huis te hebben, zoals op onderstaand filmpje te zien is.


Het bijzondere doelpunt van Schmeichel (Bron: YouTube)

Iemand een stukje taart?
Normaal zal een taart dit sportblog niet halen. Anders wordt het als de taart de uitkomst van de finale van het wereldkampioenschap voetbal representeert. Een sterk Argentinië dat in de eerste helft van de wedstrijd op weg leek naar haar derde titel, maar ja, die Duitsers he, die heb je nooit verslagen tot het voorbij is.

Suárez bijt Pepe? 21x inzet terug
De komst van Luis Suárez naar FC Barcelona heeft ook bij de wedkantoren veel losgemaakt. De Uruguayaanse spits zit momenteel een vier maanden durende schorsing uit vanwege het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini tijdens het afgelopen WK. Eerder was onder meer Otman Bakkal het slachtoffer van de dadendrang.

De vraag is of Suárez in Barcelona-dienst nog iemand zal gaan bijten en zo ja wie. Vanaf 25 oktober kan de Uruguayaan weer losgaan, maar de gokkers zijn dat nu al. Bij het Catalaanse wedkantoor Luckia is Real Madrid-speler Pepe favoriet voor een beet. Mocht het zover komen dan krijg je 21 keer je inzet terug. Atlético-verdediger Diego Godin doet 26:1, terwijl de inzet op Real-sterren Cristiano Ronaldo en Gareth Bale 51 maal uitgekeerd kan worden.

Oranje zegt bedankt
Voor wie het gemist heeft, de selectie van het Nederlands Elftal bedankt ons allen. In een paginagrote advertentie in het AD en de Telegraaf werden alle fans bedankt voor hun steun tijdens het WK in Brazilië.