Kinderen gedood bij luchtaanval Gaza

Een Israëlische beschieting op de Gazastrook heeft woensdag aan vier Palestijnse kinderen het leven gekost. Zeven mensen raakten gewond, meldde een Palestijnse mensenrechtenactivist. Israël zegt de dood van de kinderen te onderzoeken.

De granaten werden afgevuurd door een schip van de Israëlische marine, aldus de activist. De kinderen, vier neefjes van 9 tot 11 jaar, waren op het strand aan het spelen toen ze getroffen werden, zei een Palestijnse arts. Zeven andere mensen, kinderen en volwassenen, raakten gewond.

Sinds de beschietingen over en weer begonnen zijn in Gaza zeker tweehonderd mensen omgekomen. Militanten in Gaza hebben zo'n vijftienhonderd raketten op Israël afgevuurd, maar de meeste werden onderschept door het Israëlische raketschild Iron Dome. Dinsdag viel de eerste dode aan Israëlische zijde.

Aanleiding voor het recente geweld is de ontvoering van drie Israëlische tieners vorige maand. Hun lichamen werden begin juli gevonden. Enkele dagen later werd een Palestijnse jongen ontvoerd. Ook hij werd vermoord. Israël heeft zes verdachten opgepakt voor de moord. Het ging hoogstwaarschijnlijk om een wraakactie voor de dood van de Israëlische tieners.