Rob Geus wil niet tot pensioen op tv

Rob Geus is voorlopig niet van de buis te slaan, maar hij weet dat hij er over een jaar of vier mee op wil houden. De 43-jarige kok en presentator werd bekend met het programma De Smaakpolitie, dat nog steeds loopt. "Mijn houdbaarheidsdatum is nog niet bereikt", zegt Geus woensdag in Metro. "Maar ik wil niet tot mijn pensioen op tv."

"Toen ik in 2002 begon, tekende ik voor twee jaar. Het is nu 2014, maar ik heb er nog steeds veel plezier in", gaat Geus verder. "Zoals ik er nu over denk, wil ik dit nog een jaar of vier, vijf blijven doen."

Binnenkort start hij met het nieuwe seizoen van Red Mijn Vakantie!, waarin hij vakantiegangers alert maakt op de mogelijke misstanden in hotels en restaurants. "Een slecht buffet, een smerige badkamer, iedereen heeft het wel eens meegemaakt", zegt Geus. "Wij kunnen middels het programma mensen helpen, maar ook laten we zien waar je op moet letten."

Geus is ook met SBS in overleg over een formule van een nieuw programma. "Dat moet dan begin volgend jaar op de buis komen. Hoe dat eruit gaat zien, daar denken we nog over na. Maar het moet iets zijn dat bij me past."