TUI schrapt reizen naar IsraŽl

TUI Nederland schrapt voor deze week alle reizen naar Israël vanwege raketaanvallen op de toeristenplaats Eilat. Dat meldt een woordvoerder dinsdagavond. Enkele tientallen klanten van de touroperator zien een zonvakantie aan hun neus voorbij gaan. Ook zo'n vijftig mensen die een groepsreis hadden geboekt, blijven thuis.

Alle reizigers zijn geïnformeerd en krijgen hun geld terug. "We hebben vanochtend besloten de reizen te annuleren. Dit vanwege de aanvallen op Eilat en de bezorgde telefoontjes die we daarover kregen", zegt de woordvoerder.

Ze benadrukt dat TUI de vluchten niet schrapt. "Het gaat alleen om de reizen. Wij vliegen op Jordanië en vanaf daar worden reizigers normaal gesproken verder vervoerd naar Israël. Dat gaat nu dus even niet door."

Vorige week besloot TUI Duitsland om alle reizen voor deze maand te schrappen. Zo ver wil de Nederlandse tak nog niet gaan. De reisorganisatie laat de weten de situatie vanaf nu per week te bekijken.

"Het is ieder land voor zich. We kijken allemaal naar wat de ministeries van buitenlandse zaken doen. In Nederland is het reisadvies niet aangepast. Het blijft vooralsnog bij waakzaamheid betrachten dus we hadden dit besluit niet hoeven nemen, maar omdat Eilat een vakantiebestemming pur sang is, hebben we het toch gedaan", vertelt de zegsvrouw.

TUI organiseert met Kras en Arke reizen naar Israël. Andere reisorganisaties hebben hun reizen naar Israël nog niet geschrapt, meldt de NOS.