Pro-IsraŽliŽrs donderdag op de Dam

Verschillende joodse en christelijke organisaties willen op donderdagavond 17 juli een manifestatie voor Israël houden op de Dam te Amsterdam. Vanaf zeven uur moet de zogeheten solidariteitsmanifestatie van start gaan, met als bedoeling begrip te kweken voor de positie van Israël in het huidige gewapende conflict met de Palestijnen van Hamas.

De manifestatie wordt georganiseerd door het Centrum Informatie en Documentatie Israël en Christenen voor Israël, en wordt ondersteund door de Joods Nederlandse Kerkgenootschappen en de Federatie Nederlandse Zionisten, zo meldt AT5. De organisatoren vinden dat de joodse staat in haar recht staat om door middel van de aanvallen op Gaza haar burgers en volk te verdedigen tegen de raketten van de militanten van Hamas.

De gemeente Amsterdam had dinsdagmiddag nog geen officiële aanmelding van de demonstratie binnen, maar staat er niet onwelwillend tegenover. Vanwege de drukte op de koopavond wordt nog wel bekeken of er wellicht een andere locatie moet worden gekozen, aldus een zegsman.