Scolari weg als bondscoach BraziliŽ

Luiz Felipe Scolari is niet langer bondscoach van het Braziliaanse voetbalelftal. Hij heeft zijn ontslag ingediend bij de Braziliaanse voetbalbond CBF, die het verzoek inwilligde. Scolari lijkt verantwoordelijk te worden gehouden voor het matige spel van de Goddelijke Kanaries op het WK.

Brazilië eindigde in eigen land op de teleurstellende vierde plaats. In de halve finale werd de ploeg van Scolari met liefst 7-1 afgedroogd door Duitsland, de grootste nederlaag van de Brazilianen ooit. Ook het Nederlands elftal gaf de Seleção nog een pak slaag door de troostfinale met 3-0 te winnen.

De 65-jarige Scolari had na die nederlagen al aangekondigd zijn lot in handen van de bond te leggen. "Scolari en zijn technische staf verdienen ons respect en onze dankbaarheid", meldt de CBF in een verklaring. "Zij hebben het Braziliaanse volk de liefde voor de Seleção teruggeven, ondanks dat ons grote doel niet is bereikt."

Felipão, die in het najaar van 2012 werd aangesteld, leidde Brazilië vorig jaar nog naar de winst op de Confederations Cup. In 2002 werd hij in Japan wel wereldkampioen met de Brazilianen. De bond geeft donderdag op een persconferentie tekst en uitleg over zijn ontslag.

Wie Scolari moet opvolgen, is nog niet bekendgemaakt. Adenor Leonardo Bacchi, oftewel Tite, lijkt de beste papieren te hebben, maar lokale media sluiten ook niet uit dat een buitenlandse trainer het stokje overneemt.