Arrestatieteam rukt uit naar woning in Almere

Een arrestatieteam en onderhandelaar van de politie zijn maandagavond rond 18.45 uur uitgerukt naar een woning in Almere. De politie had even daarvoor een melding binnengekregen over twee personen die, mogelijk met vuurwapens, het huis zouden zijn binnengegaan.

De politie wist niet precies wat zich afspeelde in de woning en wie zich daar bevonden. De onderhandelaar probeerde contact te maken met de mensen in het huis, maar toen dat niet lukte, viel het arrestatieteam de woning binnen. "Er is niemand in het huis aangetroffen", laat een woordvoerder van de politie weten.

Hij vermoedt dat de personen die getuigen de woning hadden zien binnengaan het pand alweer hadden verlaten toen de politie arriveerde. "Er zit natuurlijk enige tijd tussen het binnenkomen van de melding en het arriveren van de politie bij het huis", aldus de zegsman. Hij gaat niet uit van een valse melding.

In de woning aan de Eindhovenstraat in de Stedenwijk is wel een gerooide hennepplantage aangetroffen. Die wordt ontmanteld en vernietigd.