Club en gemeente zoeken investeerders voor ADO

ADO Den Haag is op zoek naar Haagse investeerders om te voorkomen dat de club wordt overgenomen door een Chinees bedrijf. De gemeente zoekt mee. Dat meldt de NOS maandag op basis van bronnen bij de club en de gemeente.

Grootaandeelhouder Mark van der Kallen is van plan zijn aandelen te verkopen aan het Chinese bedrijf United Vansen. De clubleiding en de gemeente zijn hier bepaald niet enthousiast over. Zij vrezen dat de club een handelshuis wordt.

Het Chinese United Vansen heeft grote plannen met ADO Den Haag en wil met de club tot de Europa League reiken. Eerder werd al bekend dat de club en de gemeente een voorkeur hebben voor meerdere aandeelhouders, het liefst met binding met de club en de stad.

De stad Den Haag heeft een prioriteitsaandeel en heeft daardoor de mogelijkheid de overname te blokkeren. Voor 16 juli moet de stad haar oordeel geven over de overname. Mocht het oordeel negatief zijn, dan moet de gemeente andere investeerders aandragen die de club willen overnemen. Eerdere zoektochten naar geldschieters voor de club mislukten.