Braziliaanse voodoo tegen Duitsland

Het is verre van zeker of Brazilië aan thuislandvoordeel en vriendelijke arbitrage genoeg heeft om zonder sterspeler Neymar de halve finale tegen Duitsland te winnen. Daarom halen de Brazilianen alles uit de kast om de finale te halen: zelfs voodoo.

Zwarte magiër Helio Sillman heeft een in voodoo gespecialiseerde winkel in Rio de Janeiro en 'jinxt' de tegenstander voor aanvang van elke wedstrijd.

"Ik neem hun beste speler en bind zijn benen vast zodat hij niet kan rennen op het veld", geeft Sill(y)man te kennen terwijl hij een voodoopoppetje van één van de Duitse spelers in handen heeft.

Een doos in de vorm van een voetbalveld is het altaar van de magiër. Hij stopt er brandende kaarsen in de kleuren van de vlag van de tegenstander in en mikt de sterspelervoodoopop er bij.

Vooralsnog lijkt de magie niet altijd het gewenste effect te hebben. De Colombiaanse sterspeler James Rodriguez scoorde tegen de Brazilianen in de kwartfinales. In dezelfde wedstrijd brak Kanariegod Neymar een rugwervel.

Tegen Kameroen, Chili, Kroatië en Mexico werkte de voodoo volgens Sillman echter wél. Of Müller, Neuer, Hummels, Özil en anderen dinsdag ook ten ondergaan aan zwarte Braziliaanse magie, zal vanzelf blijken.


Hoogstwaarschijnlijk danst Sillman om zijn altaar heen met deze betoverende muziek op de achtergrond.