Hamas zweert wraak op IsraŽl

De militante Hamas-beweging heeft gezworen wraak te nemen op Israël voor de luchtaanvallen die maandag aan zeven van haar leden het leven kostten. "De vijand zal een enorme prijs betalen' voor de luchtaanvallen, zei Hamas over Israël.

Volgens Hamas kwamen de strijders om in een tunnel die vanuit de lucht werd bestookt. De luchtaanvallen zijn een vergelding voor de vele raketbeschietingen op Israël van de afgelopen dagen. Het Israëlische leger zei zeker 'veertien terreurlocaties' te hebben bestookt, waaronder een aantal raketinstallaties. Een woordvoerder noemde de voortdurende raketbeschietingen onacceptabel.

De spanningen in de regio zijn flink opgelopen sinds de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners. Na de moord op de drie tieners werd een Palestijnse jongen gekidnapt en vermoord. Israël heeft zes mensen gearresteerd in verband met die moord en volgens de Jerusalem Post heeft een van de verdachten zondag bekend. Aangenomen wordt dat het vergelding was voor de moord op de drie tieners.

Volgens een bron bij het onderzoek zijn alle zes verdachten jonge mannen en zijn enkelen zelfs minderjarig. Ze wonen allen in en rond Jeruzalem, aldus de bron.