Veel belangstellenden bij graf prins Friso

Het graf van prins Friso op de begraafplaats in Lage Vuursche trekt sinds begin deze week veel bekijks. Nieuwsgierige mensen komen naar de grijze steen kijken die maandag op het graf is geplaatst.

Door de drukte ontstaat overlast voor de omgeving. De gemeente Baarn gaat daarom de komende tijd extra parkeercontroles uitvoeren in de omgeving van het kerkhof, meldt een woordvoerder woensdag.

"Vlak bij het kerkhof is een berm waar niet mag worden geparkeerd, maar mensen doen dat wel. Zij krijgen in eerste instantie een waarschuwing", aldus de zegsman. Hij vertelt verder dat de drukte bij het graf niet zo 'enorm is als in de Efteling', maar dat de gemeente de situatie goed in de gaten houdt.

Prins Friso overleed vorig jaar op 12 augustus op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van de hersenbeschadiging die hij had opgelopen bij een skiongeval in Oostenrijk. Vier dagen later werd hij in besloten kring begraven op de begraafplaats in Lage Vuursche. Het kerkhof ligt naast Kasteel Drakensteyn waar prinses Beatrix woont.