OM: vrouw die dochter (8) voor seks aanbood niet in cel

Tegen de vrouw die ervan wordt verdacht in 2011 haar 8-jarige dochter op internet voor seks te hebben aangeboden is dinsdag tweeënhalf jaar cel geëist, waarvan ruim anderhalf jaar voorwaardelijk. De vrouw uit Hardinxveld-Giessendam zat al zo'n elf maanden in voorarrest en hoeft van het Openbaar Ministerie in Rotterdam niet terug de cel in.

De moeder ontliep eerder een straf omdat ze door de politie was gehoord zonder dat daar een advocaat bij was. De rechtbank verklaarde het OM daarom niet-ontvankelijk. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde in maart dat de vrouw alsnog vervolgd mocht worden.

De vrouw had een advertentie op internet gezet waar ze seksuele handelingen tegen betaling aanbood. Daarbij vermeldde ze dat ze een 8-jarige dochter heeft. Ze zou met geïnteresseerden hebben gemaild en naaktfoto's van haar dochter hebben opgestuurd. Ook zou ze hebben onderhandeld over de prijs.

De vader van het meisje werd in 2012 veroordeeld tot twee jaar cel door de rechtbank in Dordrecht. Een man uit Heusden met wie de ouders onderhandelden werd eerder veroordeeld tot een jaar cel. Hij had vijftienduizend euro en zijn Volkswagen Golf over voor seks met het meisje.