'Lof voor aanpak terrorismebestrijding is onterecht'

Het merendeel van de FOK-ers vindt de veer in de kont voor terrorisme bestrijding van de Nederlandse overheid onterecht. Van de 492 respondenten zeiden er 307 (62 procent) nee. 185 (38 procent) reageerde dat de veer wel terecht was.

Uit het nee-kamp klinken de volgende toelichtingen:

SickPuppiesNeedLove2: Een veer in je eigen reet zelden een betrouwbare graadmeter is voor succes. Bovendien schendt de Nederlandse regering dagelijks zo verschrikkelijk veel privacygrenzen dat we hier nauwelijks trots over moeten zijn.

Multani: Omdat er al vele tientallen Jihadisten zijn vertrokken om in Syrië de beest uit te hangen. Zolang dat tuig niet gestopt kan worden moeten we onszelf nog niet op de borst kloppen.

Molurus: Wake up: er is geen terreurdreiging in Nederland en die is er ook niet geweest. We krijgen hier een compliment voor het braaf meedoen met de Amerikaanse oorlogspropaganda.

ImMaxa: Nee, want ik vind het absurd dat jongeren zo makkelijk in Syrië kunnen gaan vechten, en nog veel absurder dat ze dan 'gewoon' terug mogen komen. Aan de grens oppakken, opsluiten voor landverraad en paspoort innemen indien dubbele nationaliteit.

Yi-Long: Nope. Ik denk dat het stelselmatig afluisteren/bespioneren en inperken van steeds meer rechten van onze burgers eerder juist MEER mensen boos maakt, waardoor de kans op een verzet alleen maar zal toenemen. Als je hier de kans op terroristische aanslagen wilt verminderen , dan moet je wellicht ook eens stoppen met het steunen van foute regimes, foute oorlogen, etc etc, en wellicht ook niet een complete bevolkingsgroep bij voorbaat al wegzetten als 'minderwaardig' en 'gevaarlijk'.

Uit het ja-kamp is de onderbouwing:

FireFox1: Ja, omdat we hier nog nooit een serieuze aanslag hebben gehad. Dat betekend automatisch dat de overheid + maatschappij hun werk goed hebben gedaan.

EricOscuro: Ja... niet dat het nog veel beter kan... maar binnen de wettelijke bepalingen (nationaal en internationaal) is er weinig meer mogelijk dan NL gedaan heeft.

Rossdale: Volgens mij hebben we bijzonder weinig last van terrorisme in Nederland, dus of het is er niet of iemand doet goed zijn werk Ik geef ze het voordeel van de twijfel, want zeiken op de overheid zonder dat je alles weet is wel erg gemakkelijk