FIFA onderzoekt bijtactie Suárez

De FIFA heeft Luis Suárez in staat van beschuldiging gesteld voor het bijten van zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini. De FIFA kondigde woensdagochtend aan dat een disciplinair comité de zaak onder de loep neemt.

Als Suárez schuldig wordt bevonden aan het aanvallen van een tegenstander, mag hij minstens twee wedstrijden en maximaal twee jaar niet spelen. De FIFA heeft de onderzoekers gevraagd woensdag nog bewijs te presenteren. Het comité moet voor zaterdag een besluit nemen. Dan speelt Uruguay tegen Colombia.

Het incident had dinsdag in de 81e minuut plaats, toen het nog 0-0 stond tussen Italië en Uruguay. Chiellini reageerde ontstemd en ging naar de grond. Hij stond daarna op, trok vervolgens zijn shirt naar beneden en toonde op zijn linkerschouder de afdruk van de tanden van Suárez. In de consternatie die na het voorval ontstond kopte Diego Godin de 1-0 binnen, waardoor de Zuid-Amerikanen verder gaan.

Het incident werd niet gezien door scheidsrechter Marco Rodriguez. Op basis van televisiebeelden kan Suárez alsnog worden geschorst.

Het is overigens niet de eerste keer dat Suárez zijn tanden in een tegenstander zet. Hij beet in 2010 als speler van Ajax de toenmalige PSV'er Otman Bakkal. In april vorig jaar herhaalde hij dat in dienst van Liverpool door Branislav Ivanovic van Chelsea te bijten. Dat leverde hem toen tien duels schorsing op.


De BBC-commentatoren hebben er alvast geen goed woord voor over. (Bron: YouTube)