Sampaoli: Nederland verdedigde alleen maar

De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli toonde zich een slechte verliezer na de 2-0 nederlaag tegen het Nederlands elftal. De keuzeheer meende dat Chili weinig klaar kon spelen tegen Nederland, omdat bondscoach Louis van Gaal zijn ploeg niet wilde laten voetballen. "Ik heb geen antwoord op een ploeg die een hele wedstrijd alleen maar aan het verdedigen is", zei Sampaoli op een persconferentie.

Aan de andere kant was de Argentijnse oefenmeester enorm te spreken over de prestaties van zijn ploeg. "Ik ben er trots op dat we met deze ploeg de groepsfase van het WK hebben overleefd. We verlaten het veld met opgeheven hoofd. Iedereen geeft zichzelf negentig minuten lang voor de volle honderd procent."

Vanavond bleek dat Chili tegen Brazilië uitkomt in de achtste finales van het WK, en niet tegen Mexico. Vooraf gaf Sampaoli geen voorkeur aan. "Het maakt me helemaal niets uit tegen wie we moeten spelen. Wij hebben onze verwachtingen van het vervolg van het toernooi, ongeacht welke tegenstander. Tegen wie we ook spelen, iedereen weet dat wij de hele wedstrijd vol gas zullen geven."

Chili won van Australië en Spanje en was daardoor al na twee WK-groepswedstrijden zeker van de volgende ronde in Brazilië. Ook Nederland plaatste zich voor de knock-outfase. Oranje eindigde door de zege op Chili als groepshoofd en ontloopt Brazilië daarmee als volgende tegenstander.