Maandag persconferentie Panama

In Panama wordt maandagmiddag een persconferentie gehouden over de twee vermiste Nederlandse vrouwen. Vermoedelijk wordt dan de uitslag van het dna-onderzoek bekendgemaakt, laat een politiewoordvoerder zondagavond weten.

Donderdag werden botten en twee verschillende schoenen gevonden, waarna in Panama-Stad is onderzocht of het dna overeenkomt met dat van Lisanne Froon of Kris Kremers. Ook hun ouders hebben dna-materiaal afgestaan voor een vergelijking.

De families lieten vrijdag weten er sterk rekening mee te houden dat het gaat om beide vrouwen. Ze zijn geschokt door de ontwikkelingen en verzoeken media terughoudend te zijn omdat foto's en speculaties 'hard binnenkomen'. De vrouwen werden op 1 april voor het laatst gezien in het plaatsje Boquete.

De zoektocht naar sporen in het gebied waar de resten en een rugzak van de twee werden gevonden is gestaakt, meldde het OM in Panama zondagochtend. Na de vondst van menselijke resten en schoenen is waarschijnlijk niets significants meer aangetroffen.

De persconferentie vindt plaats rond 17.00 uur Nederlandse tijd.