Nader onderzoek op lichaamsresten Panama

In het gebied in Panama waar eerder een rugzak opdook van de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon, zijn menselijke resten gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde donderdagavond dat er "botten en schoenen" zijn aangetroffen. Uit onderzoek moet nog blijken of de gevonden resten van de vermiste jonge vrouwen zijn.

Buitenlandse Zaken hoopt dat daar snel duidelijkheid over zal zijn. De Panamese onderzoeksleidster Betzaida Pitty maakte tijdens een korte persconferentie bekend dat in Panama-Stad forensisch onderzoek wordt gedaan. Het is onbekend hoe lang dat gaat duren, Op dit moment zijn volgens Pitty nog dertig mensen aan het zoeken in het gebied waar de Nederlandse vrouwen verdwenen.

Diverse Panamese media toonden eerder op de dag al foto's waarop te zien was hoe Pitty met een geel pakket in haar handen terugkeerde uit het zoekgebied. Volgens het Nederlandse ministerie zijn twee schoenen gevonden die van elkaar verschillen. Verdere details zijn nog niet bekend, zei een woordvoerder.

Kris Kremers en Lisanne Froon verdwenen op 1 april spoorloos tijdens hun vakantie in Panama. Afgelopen weekend werd een rugzak met hun persoonlijke spullen gevonden bij een rivier.

Een woordvoerster liet aan het ANP weten dat de familie nog niet direct kon reageren.

Nader onderzoek op lichaamsresten Panama
Nader onderzoek op lichaamsresten Panama (Foto: ANP)