Duizenden mensen kijken naar Oranje op Museumplein

Op het Museumplein in Amsterdam waren op het moment dat het rustsignaal in de wedstrijd Spanje - Nederland klonk zo'n 15 duizend mensen bijeen. Dat meldt een woordvoerder van Radio 538. De sfeer is volgens haar sinds de 1-1 door de kopbal van Robin van Persie uitzinnig.

"Toen Spanje de 1-0 scoorde was de sfeer wat lauw. Maar met het tegendoelpunt van Nederland ging het helemaal los. Mensen dansten met elkaar en er werd bier gegooid", aldus de zegsvrouw. Ongeregeldheden zijn er volgens haar niet geweest. Ook niet toen Nederland op achterstand kwam te staan.

Oranjefans druppelen ondertussen nog steeds binnen op het plein. "Het is hier een groot feest en er komen steeds meer mensen bij", zegt de woordvoerder. In 2010 hadden zich voor de finale van het WK, waarin Nederland ook Spanje trof als tegenstander, een kleine tweehonderdduizend mensen verzameld op het Museumplein.

Radio 538 heeft een groot scherm op het plein geplaatst zodat fans daar samen de wedstrijd kunnen kijken. De radiozender heeft van de gemeente Amsterdam een vergunning gekregen om daar alle poulewedstrijden van Nederland op te vertonen.