'Asogezin' vrijwillig vertrokken uit container

De probleemfamilie Dimitrov is woensdagochtend vrijwillig vertrokken uit de containerwoningen in de Amsterdamse wijk Zeeburg. Dat meldt AT5. Het gezin moest van woningcorporatie Rochdale voor 09.00 uur vertrekken, maar had de container ruim voor die tijd al verlaten.

Waar het gezin nu heen gaat, is onduidelijk. Rochdale heeft aangegeven niets meer voor de Dimitrovs te willen betekenen. Lelystad is in beeld, omdat daar familie van het gezin woont. De gemeente Lelystad houdt daar rekening mee, liet een woordvoerder eerder weten. De containerwoningen worden later woensdag gesloopt.

Met het vertrek van het gezin komt een eind aan de langdurige en stelselmatige overlast die de familie veroorzaakte op verschillende locaties in Amsterdam. Het 'asogezin' kwam na verschillende uitzettingen terecht in de containerwoningen van Rochdale aan de Zuiderzeeweg. De corporatie had die tijdelijk aangeboden in het kader van de 'Treiteraanpak' van de gemeente en een aantal hulpinstanties.

De rechtbank bepaalde eind mei echter dat de Dimitrovs ook die woning moesten verlaten. Rochdale had ontruiming geëist omdat de familie al ruim een halfjaar de huur niet betaalde. Bovendien werden hulpverleners geïntimideerd en was van gedragsverbetering weinig sprake.