[E3] Liveblog Sony PlayStation

Om 03.00 uur begint de laatste E3-persconferentie van vandaag. Na Microsoft, EA en Ubisoft is het nu tijd voor Sony om hun nieuwste games te laten zien. Benieuwd wat we allemaal kunnen gaan gamen op onze PlayStation? Stay tuned! Volg zelf de livestream op Ustream / Twitch / GameTrailers.

04.50 uur
Uncharted 4: A Thief's End lijkt de laatste Uncharted-game te worden. Er wordt specifiek gezegd 'One last time' door de personages in de game. Hopelijk kunnen ze de serie met een knaller afsluiten, dat verdient de franchise wel.

 

04.48 uur
De laatste game nu! Uncharted.

04.46 uur
Het lijkt erop dat Scarecrow de main villain wordt. Er komen bovendien exclusieve Scarecrow-missies naar PlayStation.

04.44 uur
De Batmobile kan veranderen in een heuse tank, met dito besturing. 

04.42 uur
Batman Arkham Knight is de volgende game die we te zien krijgen bij Sony. Dit keer zelfs met echte gameplaybeelden. Indrukwekkende graphics.

 

04.41 uur
Heel goed allemaal! Het is GTA V. De game komt, totaaaaaal onverwacht, naar deze generatie en wel in de herfst van dit jaar. 

04.40 uur
Nog een nieuwe game, wat zou het zijn? 

04.35 uur
Een nieuwe trailer voor Metal Gear Solid V nu.

04.34 uur
De eerste Ratchet & Clank komt als HD-remake naar PlayStation 4 in 2015. The Last of Us Remasterd wordt ook nog even genoemd en getoond. Zien we toch wat games nog.

04.29 uur
Nou, dat slappe geouwehoer is ook weer voorbij. Nu een woordje over PlayStation Plus. Alle Plus-leden in Amerika mogen de serie Powers gratis kijken. Daarnaast zien we nu een trailer van een Ratchet & Clank-film.

04.25 uur
En we gaan weer terug naar apps, films, tv-series, blabla. Er komt zelfs een exclusieve serie genaamd Powers, gebaseerd op een comic.

04.22 uur
We zien oude bekenden en een aantal nieuwe personages voorbijkomen en de game is nog altijd even gewelddadig als altijd. Bloed, krakende botten en Fatalities, het zit er allemaal in. 

04.21 uur
Eindelijk weer games. Gameplaybeelden voor Mortal Kombat X. 

04.18 uur
PlayStation TV komt naar Amerika en Europa. Het apparaat kan via Remote Play je PS4-games op een tweede tv spelen. PlayStation Now zal ondersteund worden. Zelfs Disney Infinity zal naar PlayStation TV komen. Het apparaat zal 99 dollar kosten, of 139 in een bundel met controller, memory card en Lego-game.

04.17 uur
De Vita krijgt wat meer liefde, er zijn meer dan 100 titels in ontwikkeling maar wat er getoond wordt zijn consoleports als Tales of the Borderlands en Child of Light. 

04.15 uur
Dead Space 3, God of War Ascension en Ultra Street Fighter IV zijn enkele van de titels die speelbaar zullen zijn tijdens de E3 voor PlayStation Now. 

04.13 uur
PlayStation Now zal in de USA en Canada op 31 juli als bèta van start gaan. In het begin voor PS4, vervolgens voor Vita en PS3. Ook enkele Sony televisies gaan PlayStation Now ondersteunen.

04.11 uur
Ook Free to Play is een belangrijk onderdeel van PlayStation. In de komende 12 maanden komen er meer dan 25 F2P-games uit.

04.08 uur
Shaun vertelt over de kracht van PSN en de vernieuwingen die ze hebben gebracht zoals Share Factory. Meer dan 95% van de PlayStation 4-consoles is online en er is meer dan 220 miljoen maal gebruik gemaakt van de share-knop. De share-functie wordt bovendien uitgebreid met YouTube-mogelijkheden. 

04.06 uur
Shaun Layden on stage, baas bij Sony Computer Entertainment Amerika. Hij klapt wat vreemd in zijn handen... 

04.05 uur
Na alle indies gaan we weer verder met de hardware en dan specifiek de camera. Deze slaat de brug naar de Virtual Reality-helm van Sony.

04.00 uur
De game heet No Man's Sky. 

03.59 uur
Waar we net nog op een planeet rondliepen vliegen we nu in een ruimsteschip en doen we mee aan een grote space war. Welke game het is weten we nog niet. 

03.57 uur
Tot slot nog een game die zijn consoledebuut op PlayStation maakt. We zien dinosaurus-achtige wezens lopen tussen normale zoogdieren. 

03.55 uur
Weer een artistieke game nu, van de makers van Journey. Ditmaal duiken we het diepe in en kunnen we een wonderbaarlijke wereld diep in de zee aanschouwen. De game heet, geheel toepasselijk, Abzû.

03.53 uur
De nieuwe game van Suda51, Let it Die, wordt getoond. Het lijkt een beetje op een grove, meer serieuze, Dead Rising. Maar dan zonder zombies.

03.51 uur
Het heeft even geduurd, maar er is nu eindelijk de trailerverzameling van indie-games die hun consoledebuut op PlayStation maken. We zien onder andere Hotline Miami 2, Broforce en The Talos Principle. 

03.50 uur
Tim Schafer en Double Fine brengen Grim Fandango terug!  

03.48 uur
Sony werkt samen met Paradox en ze kondigen samen hun eerste game aan. Het is Magicka 2.

03.46 uur
Disney Infinity krijgt een exclusieve versie voor PlayStation met onder andere The Hulk als figurine. 

03.45 uur
Alsof we bij EA nog niet genoeg Battlefield gezien hebben gooit Sony er nog beelden overheen. We zien politieauto's, heli's, explosies, kogels en meer ontploffingen.  

03.43 uur
Diablo III voor PlayStation krijgt exclusieve The Last of Island-vijanden in een speciale dungeon 

03.41 uur
Tijd voor zombies. Dead Island 2 wordt getoond door middel van een hilarische trailer waarin we een jogger zien die alle chaos om zich heen niet lijkt op te merken. Totdat hij zelf ook in een zombie is veranderd.

03.40 uur
Adam Boyes vertelt ons dat je op PlayStation-platformen vrienden via PSN kunt uitnodigen voor een potje Far Cry 4, zonder dat ze de game hebben. 

03.36 uur
De rustige wandeling wordt wreed verstoord en we zien inmiddels de kogels vliegen en behoorlijk wat explosies. Zo te zien er is behoorlijk wat te beleven in Far Cry 4. Mocht je het in je eentje niet aankunnen, er kan een tweede speler zo instappen voor wat co-op plezier.

03.34 uur
Ubisoft weer aan het woord, er wordt wat meer verteld en getoond over Far Cry 4. De trailer die nu getoond wordt laat een wat rustiger gedeelte van de game zien in de bergen bij Nepal. 

03.30 uur
Yoshida kondigt ook een compleet nieuwe game aan. De game wordt ontwikkeld door From Software (Dark Souls) en heet Bloodborne. We kenden de game eerder als 'Project Beast' voordat het officieel werd aangekondigd. De duistere setting van Demons en Dark Souls is in ieder geval weer terug. De game zal in 2015 verschijnen.

03.29 uur
Shuhei Yoshida nu on stage. Hij vertelt wat statistieken over LittleBigPlanet. Het komt er in het kort op neer dat er veel spelers zijn die veel levels gemaakt hebben. Jottem.

03.22 uur
Little Big Planet 3 nu. Meer dimensie en veel extra features. Er worden nieuwe personages geïntroduceerd: Sockboy, Toggle en Swoop, allemaal met eigen karakteristieke eigenschappen. Zo te zien zijn de controls nog steeds erg floaty. 

 

03.21 uur
In de dlc zien we het verhaal van Fetch, één van de side-kicks uit Second Son. De dlc is genaamd First Light.

 

03.20 uur
Er komt stand alone dlc voor inFamous Second Son, dat betekent dat je de game zelf niet nodig hebt om de dlc te spelen. 

03.18 uur
Entwined is vanaf nu te verkrijgen in de PlayStation Store voor nog geen tien dollar. 

03.17 uur
We zien twee vliegende wezens, een rode en een blauwe. De game heet Entwined. De game gaat over twee zielen die van elkaar houden maar niet bij elkaar kunnen zijn. Elk personage bestuur je met een eigen analoge stick. Lukt het je om de wezens bij elkaar te krijgen, dan fuseren ze tot een machtige draak.

 

03.16 uur
Na de duisternis van The Order is het tijd voor wat kleurrijkers.  

03.13 uur
We zien nu beelden van een exclusieve game voor PlayStation 4: The Order. Het gaat vooralsnog wat langzaam, de hoofdpersoon heeft geen haast. Helemaal niet als hij een zombie-achtig wezen ziet eten en vervolgens transformeren in een nog lelijker monster.

03.11 uur
Op 9 september verschijnt een Destiny-bundel, met witte PlayStation 4 

03.10 uur
De bèta van Destiny start op 17 juli, exclusief op PlayStation. PlayStation 4-gamers kunnen komend weekend al de alpha spelen. Check voor meer info: greatnessawaits.com/destiny. 

03.09 uur
Andrew House, CEO van Sony Computer Entertainment nu on stage.

03.08 uur
We zijn in Destiny de laatste hoop voor planeet Aarde. Iets dat we als gamer natuurlijk wel gewend zijn.

03.06 uur
Het is uiteraard een uitgebreide trailer voor Destiny, de nieuwe shooter van Bungie.

03.05 uur
Het begint! Dit keer zonder Jack Tretton, maar met een filmpje over de planeet Mars. Astronauten met guns lopen over de rode planeet.

03.00 uur
We zijn, uiteraard, iets vertraagd. Greatness waits... 

02.50 uur
Nog tien minuutjes, we hebben er zin in. Uncharted 4, The Last of Us Remastered, The Last Guardian, God of War? Wie het weet mag het zeggen.