'Stones komen donderdagavond aan in Limburg'

The Rolling Stones zetten donderdagavond voet op Nederlandse bodem. Dat ploos een doorgewinterde fan van de rockers uit, legde hij uit aan de Limburgse zender L1. Om 19.55 uur landt een onbekende vlucht op Maastricht Aachen Airport.

Na 'enig speurwerk' kwam superfan Jos Stroom erachter dat het toestelnummer van de onbekende vlucht eerder is gebruikt door de Stones. "En dan is één en één twee." The Rolling Stones treden zaterdag op tijdens Pinkpop.

De Stones vertrekken donderdagmiddag om 15.20 uur Nederlandse tijd uit Tel Aviv, achterhaalde L1. De Britse rockband verzorgde daar woensdag zijn eerste optreden ooit in Israël. Via Facebook liet de band al weten na het optreden in Tel Aviv af te reizen naar Nederland.

Stroom slaagde er eerder in te achterhalen wanneer Bruce Springsteen in Nederland arriveerde voor zijn optreden op Pinkpop. De fan volgde The Boss, die in 2009 en 2012 op het festival stond, naar hotel Château St. Gerlach in Houthem. Volgens geruchten overnachten ook de Stones in het chique hotel in de Limburgse heuvels.