Homo-ouders zijn zowel vader als moeder

Neurologisch gezien lijkt er weinig bezwaar te zijn tegen dat homoseksuele stellen kindertjes adopteren en opvoeden. De hersenactiviteit bij het verzorgen van een kind lijkt overeen te komen met die van een heteroseksueel paar.

Deze conclusie komt voort uit een Israëlisch onderzoek dat stellen met verschillende seksuele voorkeuren beelden liet zien van hun grut, terwijl er een MRI-scan gemaakt werd. Deze scans lieten zien dat vrouwen, bij het zien van hun baby, een verhoogde hersenactiviteit in de amygdala hebben. Zelfs twee tot vijf keer zoveel activiteit als normaal gesproken het geval is. Het amygdala is de structuur in de hersenen dat emoties verwerkt.

De mannen van deze vrouwen, die zeker een rol speelden bij de verzorging van het kind, maar dit voor het grootste gedeelte aan 'moeder de vrouw' overlieten, hadden een verhoogde activiteit in het cognitieve circuit, wanneer ze de baby zagen.

Bij homoseksuele stellen werd beide geconstateerd. Bij de homoseksuele vaders waren extra lijnen te zien tussen de cognitieve en de emotionele structuur. Hierbij viel op dat wanneer een homoseksuele ouder meer tijd met het kind doorbrengt, er meer verbindingen er ontstonden. De hersens nemen dus zowel de rol van de vrouw als man aan, in het geval van stellen van hetzelfde geslacht.

Mogelijk gaat de studie een rol spelen in de Verenigde Staten, waar adoptieagentschappen vaak genoeg weigeren mee te werken aan de kinderwens van homoseksuele koppels. In sommige staten is het voor hen zelfs verboden kinderen te adopteren.