'Kerk verbiedt boekpresentatie'

De Sint Willibrorduskerk in Utrecht heeft enkele uren voor aanvang een boekpresentatie verboden. Dat meldt de auteur van het boek, Ype Driessen, donderdag op Twitter en op Facebook. Hij waarschuwt zijn fans dat het geen zin heeft om naar Utrecht te komen.

Het is niet bekend of de homoseksualiteit van de schrijver een rol speelt bij het afgelasten van de boekpresentatie. Een reden geeft de auteur niet en de kerk zelf is niet bereikbaar voor een toelichting.

"We mogen de kerk niet in", schrijft Driessen op Facebook. De schrijver kreeg bekendheid met autobiografische fotostrips rond hem en zijn voormalige partner, onder de noemer Ype+Willem. Na het einde van de relatie gingen de strips verder als Ype.

De Sint Willibrorduskerk kondigde vorige week nog aan dat er voorlopig geen eucharistievieringen meer plaatsvinden. Door een 'godslasterlijk' toneelstuk zou het gebouw zijn 'ontwijd'. Het toneelstuk De Uitvaart van theatermaker Dries Verhoeven zou een duidelijk ontwijdend karakter hebben. Het stuk behandelt het afnemende draagvlak voor kunst. De kunst werd in het toneelstuk ten grave gedragen.