Waylon: carrière gaat voor Ilse

Voor Waylon staan er teveel zakelijke en artiestieke belangen op het spel om zijn eigen carrière voor The Common Linnets in de ijskast te zetten. Daarom speelt hij momenteel niet mee met de optredens die Ilse DeLange in de nasleep van het Eurovisie Songfestival doet. Dat vertelde de zanger woensdagavond bij RTL Late Night.

"Ik mis de gelijkwaardigheid, allebei de Common Linnets zijn. Ik moet toch een carrière opgeven", aldus Waylon. Volgens hem is The Common Linnets in de eerste plaats een project van Ilse, en is het feitelijk haar band. Waylon heeft zijn eigen band en mensen die van hem afhankelijk zijn, aldus de 34-jarige zanger.

Waylon zou dolgraag een wereldtoernee met het succesduo willen maken. Na de tweede plek op het songfestival wordt er gebeld door Amerika, 'door hele grote mannen daarzo', aldus de zanger. "Ik moet dat verantwoorden naar mijn platenmaatschappij, mijn publisher, mijn band, en nog allemaal andere mensen die afhankelijk zijn van mijn carrière".

Omdat Waylon voor The Common Linnets naar eigen zeggen meer moet opgeven dan Ilse, moet er wel een basis van creatieve en artistieke gelijkwaardigheid tegenover staan. Daarover is ondanks lange gesprekken geen overstemming bereikt, vertelt Waylon. Op 21 juni spelen de twee wel samen op het Tuckerville-festival. Waylon benadrukt dat er geen ruzie tussen het tweetal is.