Mick Jagger verwacht veel van Metallica

Mick Jagger denkt dat Metallica een perfecte headliner is voor Glastonbury. "Ik heb ze live gezien en denk dat ze een hele goede show neer gaan zetten", zei de Rolling Stone volgens Britse media tegen boulevardkrant The Sun. Metallica is de eerste metalact in de geschiedenis van Glastonbury die als headliner op het Britse festival staat.

The Rolling Stones was vorig jaar een van de grote acts op Glastonbury. Dat optreden beviel de rockers zo goed, dat ze besloten dit jaar meerdere festivals aan te doen. The Rolling Stones sluiten op 7 juni de eerste festivaldag van Pinkpop af, Metallica staat twee dagen later op het podium in Landgraaf.

Glastonbury's keuze voor Metallica zorgt in Groot-Brittannië voor discussie. Zo vindt Arctic Monkeys-frontman Alex Turner het een vreemde keuze. "Voor mijn gevoel klopt het niet", zei Turner, die met zijn band ook te vinden is op Pinkpop. "Ik weet dat wij een optreden van Metallica geweldig zouden vinden, maar uiteindelijk moet je je afvragen of de band wel in het hippiecircuit past."