Carrie Fisher ziet nieuwe Star Wars als herkansing

Carrie Fisher is blij dat ze in de zevende Star Wars-film weer te zien is als Princess Leia. De actrice is niet helemaal tevreden over hoe ze de prinses eerder heeft gespeeld. "Nu kan ik Princess Leia goed neerzetten", zei de actrice, volgens de BBC, tijdens een lezing op het Hay Festival in Wales.

De 57-jarige actrice, die de rol in 1977 voor het eerst speelde, is vooral niet te spreken over haar accent in de films. "Ik wil nu minder Brits praten", zegt de Amerikaanse. "Ik kwam met mijn neppe accent een beetje pretentieus over."

Fisher wil wel graag weer het beroemde kapsel van de twee knotjes. "Ik heb ze gesmeekt of ze mijn grijze haren weer in dat kapsel willen steken. Dat ik aan het koken ben met dat haar, alsof ik oma Leia ben."

De actrice vindt het geweldig om met originele castleden als Harrison Ford en Mark Hamill terug te keren in de nieuwe film. "Het is heel mooi om weer allemaal samen te zijn, want het is iets unieks", legt ze uit. Fisher denkt dat meer acteurs uit filmklassiekers opnieuw samen moeten werken. "Dat ze na dertig jaar worden gedwongen om nog een film of verhaal te maken."

Hamill en Ford keren in Star Wars: Episode VII terug in hun rollen van Luke Skywalker en Han Solo. Ook veel nieuwe acteurs zijn te zien in de door J.J. Abrams geregisseerde film. Zo tekenden onder anderen Andy Serkis, Adam Driver, Domhnall Gleeson en Oscar Isaac. De film moet volgend jaar december uitkomen.


Carrie Fisher ziet nieuwe Star Wars als herkansing (Foto: Novum)