Florence maakt zich op voor huwelijk Kim en Kanye

Florence is zaterdag het decor van het showbusinesshuwelijk van het jaar. Kim Kardashian en Kanye West geven elkaar het jawoord in het zestiende-eeuwse fort Belvedere. De 33-jarige realityster en de 36-jarige rapper smeren hun trouwfeestjes uit over het hele weekeinde. Vrijdag werd gedineerd in Versailles.

Kardashian en West worden in de echt verbonden door een protestantse predikant. Verwacht wordt dat sterren als zanger John Legend, sieradenontwerpster Lorraine Schwartz en rapper Q-Tip de trouwceremonie bijwonen. Gefluisterd wordt dat West zijn maatje Jay-Z heeft aangewezen als getuige. Of Jay-Z zijn echtgenote Beyoncé meeneemt naar Italië, is nog steeds de vraag. De zangeres zou nog niet hebben laten weten of ze het huwelijk bijwoont.

Ook ontwerpster Rachel Roy is in Europa voor de bruiloft van Kardashian en West. Haar aanwezigheid in combinatie met die van Jay-Z zorgt mogelijk voor vuurwerk. Volgens geruchten zou de rapper begin deze maand met Roy hebben geflirt. Dat zou de aanleiding zijn geweest voor het inmiddels beruchte liftincident tussen Jay-Z en Beyoncés zusje Solange.

Zangeres Lana del Rey mag ook het bruidspaar van dichtbij bekijken. Zij is ingehuurd om haar hit Young and Beautiful te zingen. Datzelfde nummer werd door een vijftigkoppig orkest gespeeld tijdens Wests aanzoek. De rapper vroeg Kardashian in oktober, op haar verjaardag, ten huwelijk met een diamanten ring van vijftien karaat. Het sieraad kostte naar verluidt 1,25 miljoen dollar.

Kardashian en West hebben fort Belvedere het hele weekeinde afgehuurd. Daaraan hangt een prijskaartje van driehonderdduizend euro. De realityster, die volgens geruchten in een jurk van Valentino trouwt, wordt waarschijnlijk weggegeven door haar stiefvader Bruce Jenner. Kardashians vader Robert, die bekendheid verwierf als advocaat van O.J. Simpson, stierf in 2003 aan de gevolgen van kanker. Jenner bracht Kardashian ook in 2011 naar het altaar. Toen trouwde de realityster met basketballer Kris Humphries. Haar huwelijk met West wordt Kardashians derde, de rapper trouwt voor het eerst.

West kiest volgens ingewijden net als zijn aanstaande voor een outfit van Valentino. Geruchten dat Kardashian en West in kleding van Valentino trouwen, zwollen vrijdag aan. De Italiaanse mode-ontwerper organiseerde in zijn kasteel vlak buiten Parijs een brunch voor het bruidspaar en zijn gevolg. Valentino Garavani ging in 2007 met pensioen, maar kruipt voor speciale gelegenheden nog achter de ontwerptafel. Zo creëerde de 82-jarige Valentino vorig jaar de trouwjurk van de Zweedse prinses Madeleine. Kardashian heeft al laten weten meerdere jurken te dragen op haar trouwdag. Haar kapsel is in handen van Chris McMillan, de kapper die al jaren verantwoordelijk is voor onder meer de lokken van Jennifer Aniston.

Kardashian en West zijn al een week in Parijs, waar steeds meer familieleden en vrienden zich bij hen voegden. Vrijdagavond volgde een chique diner in Versailles, waar de realityster en rapper aanvankelijk wilden trouwen. Dat bleek echter onmogelijk, de Franse wet schrijft voor dat stellen die willen trouwen minimaal veertig dagen voor hun bruiloft in het land moeten hebben gewoond. Volgens hardnekkige geruchten vindt in Versailles wel een ceremonie plaats, maar heeft die geen officieel karakter.

De keuze voor Florence als huwelijkslocatie was volgens West een makkelijke. De rapper zei in een interview met de Italiaanse krant La Zanione dat hij het 'een van de mooiste steden van de wereld' vindt. Ook onthulde West dat dochter North, die vorig jaar juni werd geboren, mogelijk in Florence is verwekt.