Minder bouwplaatsen open voor de Dag van de Bouw

Normaal zijn bouwplaatsen 'verboden toegang voor onbevoegden', maar zaterdag worden de bordjes voor een paar uur weggehaald. Vanaf 10.00 uur openen 174 bouwplaatsen namelijk hun hekken tijdens de negende Dag van de Bouw. Belangstellenden kunnen onder meer een kijkje nemen op Utrecht Centraal en in Maastricht bij de A2-tunnel.

Naast de vele infrastructurele projecten, zoals ook de nieuwe stations in Delft en Arnhem, zijn verschillende woonwijken, kantoorpanden en sportzalen in aanbouw te bezoeken. De meeste bouwbedrijven verzorgen rondleidingen, maar op sommige projecten mag vrij worden rondgelopen. Op alle bouwplaatsen is het werk stilgelegd, zodat er geen helmen of veiligheidsschoenen nodig zijn. "Wel raden we aan om goede schoenen aan te trekken", zegt een woordvoerder. "Veel bouwplaatsen bestaan toch uit zand."

Vorig jaar trok het evenement 125 duizend bezoekers. Toen waren er met 230 projecten wel meer bouwplaatsen open. Volgens een woordvoerder komt de daling door de malaise in de bouw. "Er wordt nu gewoon veel minder gebouwd dan afgelopen jaren. Wij zijn al heel content met de 175 projecten die meedoen."

Op de website dagvandebouw.nl is te vinden welke bouwplaatsen open zijn. De toegang is gratis.