School uitsluitend voor moslims in Noorwegen

Het Noorse ministerie van Onderwijs heeft zijn fiat gegeven aan het openen van een lagere school die exclusief voorbehouden is aan moslimleerlingen.

In de aanvraag, die was ingediend door de Vereniging van Moslimbroeders, valt onder meer te lezen dat leerlingen op de school allerlei dingen zullen leren die hen goed zal voorbereiden op de Noorse maatschappij. Zo leren ze Arabische en Islamitische waarden. Ook godsdienst, filosofie en ethiek binnen de islam zullen niet ontbreken.

De school zal neergeplempt worden in het oosten van Oslo. Een gebied waar veel immigranten wonen. Ongeveer 220 leerlingen zullen daar de leer van de zandprofeet gaan volgen.

De Socialisten hebben inmiddels verontwaardig gereageerd. "Als we onszelf gaan indelen per religie, verzwakken we de integratie in de Noorse maatschappij. In Noorwegen steken we veel geld in integratie, nu gaan we investeren in segregatie," klonk het uit de mond van parlementslid Trond Griske.

Ook de Progressieve Partij heeft zich niet onbetuigd gelaten. Camilla WIlhemsen verklaarde dat 'deze kinderen nu al tot op bepaalde hoogte gesegregeerd zijn. Een moslimschool zal dat enkel nog verergeren'.

Er was al een moslimkleuterschool in Noorwegen, een lagere school ontbrak er echter nog aan.