In mond plassen tóch ongezond

Het vormt een onderdeel van vele perverse filmpjes: een vrouw die op het moment suprême een gewillige seksslaaf in zijn wijdopen mond plast. Lang werd namelijk gedacht dat dit geen kwaad kon, want urine zou steriel zijn. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek is echter vast komen te staan dat dit niet klopt.

Onderzoekers van de Stritch School of Medicine in Chicago hebben voor de studie negentig vrouwen onderzocht. Sommige van hen bleken ware zeikerds. Dankzij een overactieve blaas moeten zij veelvuldig de aardappels afgieten.

Voor het onderzoek hebben de wetenschappers gebruikgemaakt van een nieuw meetinstrument. Hiermee hebben zij weten aan te tonen dat er toch bacteriën kunnen leven in de blaas van een gezonde vrouw. De mythe over steriele urine bij mensen is dus 'busted'.

"Al die jaren werden dokters aangemoedigd om te geloven dat urine vrij is van bacteriën", aldus een van de onderzoekers. "Maar dit onderzoek bewijst het tegendeel en creëert nieuwe behandelingsmogelijkheden voor patiënten met een overactieve blaas."