'Mark Rutte uit de kast'

De geruchten gingen al langer, maar nu zijn deze sterker dan ooit tevoren. Mark Rutte is namelijk homo!

Onze premier, die naar verluidt nog bij zijn moeder woont, zou inmiddels zelfs een relatie hebben met een man. "Dat is aan mij persoonlijk bevestigd", beweert radiopresentator Jan Roos. "Het is officieel."

De politicus zit al heel wat jaren in de kast. Televisiemaker Peter van de Vorst, die overigens zelf ook op mannen valt, vroeg enkele jaren geleden nog aan Rutte of hij homo was. Destijds gaf hij aan toch echt alleen op vrouwen te vallen.

Update 11.15 uur:
Het bevalt onze premier kennelijk prima in de kast, want hij blijft er voorlopig nog wel even in zitten. Rutte heeft via een woordvoerder laten weten geen homo te zijn. "We kunnen het bericht niet plaatsen en het klopt niet", zo weet RTL Nieuws.

Update 13.45 uur:
Jan Roos blijft er prat op gaan dat Mark Rutte wél homo is. "Het is echt een betrouwbare bron", laat hij vanmiddag aan het AD weten. "Een intieme kennis van de premier, iemand die hem goed kent."

Dieper wil Roos echter niet gaan waar het de premier betreft. "Ik ga niet in zijn privéleven wroeten. Eigenlijk interesseert het me ook helemaal niet." Verder vindt hij het 'überhaupt raar dat dit nieuws is'.

"Als de RVD iets ontkent, dan weet je bijna zeker dat het waar is. Het is zo'n beetje hetzelfde als een voetbalclub die zegt dat de trainer het volledige vertrouwen van het bestuur geniet", zo reageert Roos op de officiële ontkrachtiging van dit nieuws door het RVD.

Ook medeprogrammamaker Jan Heemskerk is ervan overtuigd dat zijn collega de waarheid spreekt. "Jan is wel dom, maar niet zo dom", zo reageert hij in het AD. "Hij is onconventioneel, maar weet wat ie zegt en is niet iemand die zomaar iets roept."