File en schade aan A27 na kettingbotsing

Een kettingbotsing op de A27 van Breda naar Gorinchem heeft zaterdagmiddag geleid tot flinke schade aan het asfalt en een lange file. Een van de voertuigen die bij de botsing betrokken was, was ter hoogte van de Merwedebrug in brand gevlogen. De rijstroken waren rond 15.00 uur weer vrij, maar het verkeer moet langzaam rijden.

Bij de aanrijding, die rond 13.30 uur plaatsvond, waren volgens de politie vier voertuigen betrokken. De bestuurder van het voertuig dat in brand vloog kon volgens de zegsvrouw zijn auto zelf verlaten. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar een ziekenhuis.

De file in noordelijke richting was een uur na het ongeval aangezwollen tot vijftien kilometer, meldde de Verkeersinformatiedienst (VID). Rond 16.00 uur was daar nog steeds ongeveer elf kilometer van over.

De file lost slechts langzaam op, doordat het verkeer ter hoogte van het ongeval niet harder dan 50 kilometer per uur mag rijden. Het asfalt is flink beschadigd. De vertraging voor het verkeer bedraagt zo'n twintig minuten.