FOK! wat een weer... Langzame weersverbetering

Het weer gaat verbeteren, maar het gaat allemaal vrij langzaam. Gisteren zagen we dat de meeste buien in het binnenland vielen met soms ook onweer en veel regen, terwijl het in het westen al aardig droog werd met af en toe zon. Vandaag vallen er ook nog enkele buien in den lande, maar die zullen geleidelijk aan minder actief worden.

In het noorden blijft het al een groot deel van de dag droog, terwijl men in het zuiden nog regelmatig buien heeft. Daar kan zelfs nog wat onweer bijzitten. In de loop van de middag vallen ze dan alleen nog ten zuiden van de grote rivieren. Elders klaart het dan al steeds meer op. Het is met 14 graden nog steeds vrij koel buiten. De noordwestenwind is over het algemeen matig tot vrij krachtig.

Misschien dat er morgen nog een enkel buitje valt, maar daarna volgen er een aantal droge dagen met zonnige perioden en temperaturen die klimmen naar de normale waarden van 17 graden. In het weekend zou het wel eens 20 graden kunnen worden, al neemt de kans op een regen- of onweersbui dan wel weer iets toe.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

PontDu
Een prachtig Hollands plaatje van Dumpiej op de veerpont.