Vergadering kostenbesparingen F1 levert iets op

De gisteren gehouden vergadering over kostenbesparingen in de Formule 1 heeft volgens diverse media een aantal concrete voorstellen opgeleverd. De ideeën komen uit de koker van de F1 Strategy Group, waarin de kleine teams niet vertegenwoordigd zijn, en moeten een alternatief voor de budgetlimiet vormen.

Dat de Stategy Group, bestaande uit Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren, Lotus en Williams, een constructieve vergadering had met autosportfederatie FIA en Formule 1-baas Bernie Ecclestone komt volgens The Times door de druk van de kleine teams. Die hadden in een brief de huidige gang van zaken in de sport aan de kaak gesteld en dreigden naar de Europese Commissie te stappen. Een vermeende dreiging van de Europese mededingingsautoriteit heeft de zaken op gang gebracht.

Naar verluidt zal de avondklok tijdens raceweekenden aangescherpt worden en gaat het verbod op bandenwarmers door. Ook zal vanaf 2016 of 2017 het gebruik van standaardonderdelen toegestaan worden, het verbod op actieve vering door de FIA opgeheven worden en de bandenmaat naar achttien inch gaan. De kleine teams zullen binnen twee weken reageren op de plannen die kosten moeten gaan besparen.