Afghanen vrezen 2100 doden landverschuivingen

Zware regenval en smeltende sneeuw hebben waarschijnlijk een ramp veroorzaakt in het noorden van Afghanistan. Een dorp werd bedolven onder twee landverschuivingen. Er zouden inmiddels 150 doden zijn gevonden. Volgens de regionale autoriteiten zitten ongeveer 2100 mensen vast. De politie zei eerder dat tot 500 mensen worden vermist en waarschijnlijk zijn overleden.

De aardverschuivingen gebeurden op vrijdagochtend. Dat is in Afghanistan een vrije dag. Daarom waren veel mensen thuis. De eerste landverschuiving verwoestte zo'n 300 woningen in een dorpje in het district Argo in de provincie Badakhshan. Honderden mensen kwamen te hulp om de slachtoffers uit te graven, maar toen kwam een tweede landverschuiving. Honderden huizen zijn verwoest.

In Afghanistan is de lente gekomen. Het regent flink en de sneeuw in de bergen smelt. Tegen al dat water zijn de bergflanken vaak niet bestand.

De afgelopen week zijn meer dan 100 mensen omgekomen door overstromingen in het noorden van Afghanistan. Duizenden mensen zijn hun woningen ontvlucht.