Lotus had verkeerde basisafstelling voor E22

Het Lotus F1 Team heeft het aan zichzelf te wijten dat het dit Formule 1-seizoen dramatisch is begonnen. Coureur Romain Grosjean heeft aan Autosport laten weten dat er de E22 het seizoen begonnen is met een verkeerde basisafstelling doordat geleund werd op vorig jaar. Dit bleek niet te werken.

Eind vorig seizoen was Lotus zeer succesvol en het team wilde daarop voortborduren in de verwachting dat de auto niet te veel veranderd zou zijn. Grosjean: "De start van ons seizoen was niet ideaal, we worstelden met de basisafstelling voor de E22. Die bleek niet geschikt voor de nieuwe reglementen. De auto was moeilijk te besturen en niet erg efficiënt. De banden, aerodynamica en motor waren allemaal anders, maar wij hielden vast aan de richting die we vorig jaar waren ingeslagen. Dat was goed voor de E21, maar niet voor de E22. We hebben nu ideeën hoe we de wagen makkelijker kunnen maken via de set-up."

Volgens Grosjean had Lotus allerlei problemen met de E22, waaronder het onverwachts uitbreken van de bolide. In China is door allerlei kleine aanpassingen een stap in de goede richting gezet en de Fransman verwacht dat dit proces zich voort zal gaan zetten. Wel weet hij dat voor betere prestaties aan veel knoppen gedraaid zal moeten gaan worden.