Van der Garde rijdt ook in Spanje voor Sauber

Giedo van der Garde zal volgende week vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje weer plaats gaan nemen in de Sauber. Ook zal de Nederlander de dinsdag na de race in Barcelona een testdag rijden met de C33.

Sauber heeft de auto flink onder handen genomen. De bolide is op dieet gezet en ook de aerodynamica heeft verbeteringen ondergaan. Zo is er een nieuwe voorvleugel, is de motorkap veranderd en zijn de sidepots aangepast. Van der Garde: "Het is fijn om weer terug in Europa te komen. Vooral in Barcelona. Ik rij graag op het Circuit de Catalunya. We hebben een aantal updates op de auto en de C33 zal minder zwaar zijn, dus ik ben erg benieuwd hoe hij zich zal gedragen."

De Nederlander blijft daarna nog even in Barcelona om op de eerste van twee testdagen aldaar voor Pirelli banden te testen. "Ik heb zin om weer achter het stuur te kruipen. Na de eerste training op vrijdag mag ik op dinsdag nog een volledige dag testen, dus dat is ook iets waar ik erg naar uit kijk."