De Boer laat Vermeer starten in slotduel Ajax

Kenneth Vermeer staat zaterdag tegen N.E.C. Nijmegen in het doel van Ajax. Dat meldt de Amsterdamse club vrijdag. Trainer Frank de Boer gaf eerder al aan Vermeer speeltijd te gunnen als dat zijn kansen op het WK ten goede zou komen. De 28-jarige sluitpost verloor in september zijn basisplaats aan collega-international Jasper Cillessen.

Vermeer staat tegen N.E.C. voor de tiende keer dit seizoen onder de lat in de Eredivisie. Hij mocht nog wel keepen tijdens de duels om de KNVB-beker. Voordat Vermeer zijn basisplaats moest afstaan was hij een vaste waarde in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. "Als ik de bondscoach moet geloven maakt Vermeer nog kans op het WK", zei De Boer vrijdag op een persconferentie.

Siem de Jong kan tegen de Nijmegenaren zijn rentree maken. De aanvoerder van Ajax is hersteld van een hamstringblessure en zit op de bank. Lasse Schöne, die zich aan zijn amandelen laat opereren, en de met nekklachten kampende Lerin Duarte zijn niet van de partij. Ook Niklas Moisander komt niet in actie. De Fin heeft nog te veel last van zijn knie.

De Amsterdammers stelden vorige week bij Heracles Almelo de 33 landstitel veilig. NEC vecht nog tegen degradatie. De ploeg heeft een punt nodig om op eigen kracht directe degradatie te ontlopen.