Poulsen keert Ajax de rug toe

Christian Poulsen heeft bij de clubleiding van Ajax aangegeven dat hij zijn geluk elders gaat beproeven. De ervaren middenvelder vertrekt aan het einde van het seizoen uit Amsterdam, bevestigt Ajax via de officiële kanalen. Poulsen sluit het Eredivisie-boek na twee jaar af voor een nog onbekend avontuur. Hij kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van het Franse Evian TG.

Poulsen kan in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen NEC zijn tachtigste duel voor Ajax spelen. "Christian is beide seizoenen die hij hier heeft gespeeld van grote toegevoegde waarde geweest. Dat drukt hij niet uit in doelpunten of assists maar op een andere manier. Bijvoorbeeld door zijn winnaarsmentaliteit", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"Hij is altijd topfit, leeft als een absolute topsporter en brengt ontzettend veel internationale ervaring mee. Als Ajax hem nodig had dan stond hij er. Ik kan uit zijn eerste jaar diverse wedstrijden, zoals belangrijke duels tegen FC Twente en PSV, opnoemen die hij voor ons gewonnen heeft. Hetzelfde geldt voor afgelopen seizoen."

"Hij deed afgelopen seizoen in 42 wedstrijden mee, dat zegt veel over hoe belangrijk hij is. We boden hem daarom aan om nog een jaar bij Ajax te blijven spelen. Daar heeft hij over nagedacht. Gisteren heeft hij ons verteld dat hij niet op die aanbieding ingaat, helaas", aldus Overmars.

Poulsen spreekt van een moeilijke beslissing om de club te verlaten. "Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We vinden het een fijne club met geweldige mensen. Die wil ik allemaal bedanken voor de mooie tijd. We hebben er een paar weken over gedaan omdat we er goed over wilden nadenken."

"Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend. Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap."

"Ik weet nog niet wat ik ga doen. Mijn gevoel stuurt ons naar Denemarken, maar dat zou betekenen dat ik helemaal zou stoppen met voetballen. Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club komt uit een andere competitie, dan gaan we daar zeker over nadenken", besluit de 34-jarige Deen.