Diego Costa voor veertig miljoen naar Chelsea

Diego Costa stapt aan het einde van het seizoen over van Atlético Madrid naar Chelsea. De aanvaller is binnen 24 uur na de uitschakeling van Chelsea in de halve finales van de Champions League vastgelegd. Opvallend: in die halve finale bleek het Atlético Madrid van Costa over twee wedstrijden gezien het sterkst.

Goal kan bevestigen dat Costa deze week heeft ingestemd met een transfer naar Chelsea. Met de transfer gaat zo'n tachtig miljoen euro gemoeid, inclusief de transfersom van veertig miljoen euro en salaris. De partijen sloten hun akkoord vlak nadat Costa Atlético met een strafschop in de richting van de finale had geschoten.

Zijn nieuwe Engelse werkgever verdriedubbelt het salaris dat hij op dit moment in Madrid verdient. De 25-jarige spits strijkt in vijf seizoenen bij Chelsea zo'n tweehonderdduizend euro per week op.

De Londenaren willen Costa nog voor het einde van het seizoen presenteren aan de aanhang. De Braziliaan met Spaans paspoort hoopt zich 's zomers te laten zien op het WK voetbal in het shirt van de Spaanse nationale ploeg.

Costa zei na afloop van de wedstrijd tegen Chelsea nog dat hij een aantal aanbiedingen op tafel had liggen. Hij wilde zich echter eerst richten op de slotfase van het seizoen met Atlético Madrid. De club kan naast de Champions League ook nog de landstitel winnen.

Over het hele seizoen genomen scoorde Costa 36 doelpunten in 49 duels voor Atlético. In de competitie is hij met 27 doelpunten vice-topscorer, vlak achter Real Madrid-sterspeler Cristiano Ronaldo (dertig goals).

In de winterstop meldde Arsenal zich nog voor de international. Toen weigerde Costa op de aanbieding in te gaan, omdat hij zijn club niet midden in het seizoen wilde verlaten.