Patrick Stewart in Seth MacFarlanes Blunt Talk

Patrick Stewart heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe comedyserie Blunt Talk. De 73-jarige Engelsman speelt in de show een markante nieuwslezer. Hij tekent ook voor de productie, samen met Family Guy-bedenker Seth MacFarlane.

Blunt Talk is volgend jaar in twee seizoenen van tien afleveringen te zien op de Amerikaanse kabelzender Starz, schrijft het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. De serie draait om een Britse nieuwslezer die de grote man van de Amerikaanse nieuwszenders wil worden. Dat wordt hem echter moeilijk gemaakt door zenderbazen, een onkundige redactie, ex-vrouwen en zijn kinderen. Alleen bij zijn alcoholistische bediende kan hij zijn hart luchten.

Stewart is bekend van de X-Men-films en tv-serie Star Trek: The Next Generation. De 40-jarige MacFarlane is naast animatieserie Family Guy verantwoordelijk voor het eveneens geanimeerde American Dad!, The Cleveland Show en het later dit jaar uitgezonden Bordertown. Hij maakte twee jaar geleden de stap naar het witte doek met de komedie Ted. Eind mei verschijnt zijn tweede film A Million Ways to Die in the West.


Patrick Stewart in Seth MacFarlanes Blunt Talk (Foto: Novum)