Baz Luhrmann in beeld voor film over Elvis

Baz Luhrmann is in onderhandeling om een film over Elvis Presley te maken. De regisseur van onder meer Moulin Rouge!, Australia en The Great Gatsby gaat samenwerken met scenarist Kelly Marcel, die eerder het script voor de verfilming van Fifty Shades of Grey schreef. Welke periode van Elvis' leven wordt verfilmd is nog onbekend, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

Het ligt voor de hand dat met de medewerking van Luhrmann vooral de nadruk wordt gelegd op Elvis' latere leven vol decadentie en overdaad. De 51-jarige Australiër staat immers bekend om zijn extravagante filmstijl vol visueel spektakel. De koning van de rock-'n-roll overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd, naar verluidt vanwege een vergroot hart en een overdosis aan meerdere soorten drugs.

Lurhmanns vrouw Catherine Martin is in beeld als kostuumontwerper en coproducent. Ze werkt regelmatig samen met haar man en won al Oscars voor de kostuums van Moulin Rouge! en The Great Gatsby.

Het is nog even afwachten of Luhrmann, mocht hij inderdaad tekenen, meteen begint aan de film over Elvis. Luhrmann heeft nog meer projecten lopen, zoals de film Kung Fu en een tv-serie over Napoleon Bonaparte voor betaalzender HBO.


Baz Luhrmann in beeld voor film over Elvis (Foto: Novum)