'Clarkson zei racistisch rijmpje in Top Gear'

Jeremy Clarkson heeft tijdens opnamen van Top Gear een racistisch rijmpje opgezegd. Dat beweert de Britse boulevardkrant The Mirror althans. De 54-jarige presentator ontkent in alle toonaarden.

Uit een filmpje zou blijken dat Clarkson met zijn vinger tussen twee auto's heen en weer gaat terwijl hij 'Eeny, meeny, miny, moe' zegt. Vervolgens voegt hij aan het aftelversje, dat in het Nederlands wordt vertaald als Iene Miene Mutte, de woorden 'catch a nigger by his toe' toe, beweert The Mirror. De krant schakelde experts in om de beelden te laten analyseren en zij zouden hebben bevestigd dat Clarkson het woord gebruikt.

De bewuste beelden zijn uit de uiteindelijke aflevering, die in februari 2013 werd uitgezonden op de BBC, geknipt. In de uitzending zegt Clarkson nog steeds het rijmpje op, maar gebruikt hij het woord 'leraar' in plaats van 'nigger'.

Clarkson, die vaker in opspraak is geweest wegens beledigende opmerkingen, ontkent over de schreef te zijn gegaan. "Ik heb het n-woord niet gezegd", twitterde hij. "Dat doe ik nooit. The Mirror is deze keer te ver gegaan." De BBC heeft nog niet gereageerd op de zaak.