Free Record Shop opnieuw op de fles

Het moederbedrijf van winkelketen Free Record Shop, Fresh Entertainment Nederland, is dinsdag failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland. Door het tweede faillissement van de keten sluiten nu ook de laatste pakweg veertig vestigingen van de keten hun deuren.

Een jaar geleden gingen al ruim honderd Nederlandse vestigingen dicht, toen Free Record Shop een doorstart maakte na een eerste faillissement. Dat bankroet was toen volgens oprichter en eigenaar Hans van Breukhoven te wijten aan de tegenvallende resultaten. Ook de pakweg zeventig winkels in België werden bij de doorstart overgenomen.

De nieuwe eigenaar van Free Record Shop werd Fresh Entertainment, dat voor driekwart in handen was van investeringsmaatschappij Procures. Het overige deel bleef eigendom van Van Breukhoven. Vorige maand kondigde FRS nog aan zijn strategie te veranderen. De keten wilde zich als outlet in het vervolg richten op de verkoop van restpartijen van cd's en dvd's.

Het faillissement van de laatste Nederlandse winkels volgt enkele maanden na de ondergang van de Belgische tak. Die gingen vorig najaar al voor de tweede maal failliet. Een reddingspoging met de Britse investeerder Hilco liep begin dit jaar op niets uit, waarna de 67 winkels in België hun deuren sloten.

Fresh Entertainment Nederland wilde dinsdag niet reageren op het faillissement en de oorzaak daarvan. De curator van de winkelketen, Rob Boers, was niet beschikbaar voor een reactie.