Lijfwachten Michael Jackson onthullen wangedrag

De voormalige bodyguards van Michael Jackson klappen flink uit de school in hun nieuwe boek Remembering the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days. Zo vertellen ze dat hij afspraken had met mysterieuze vrouwen, zijn kinderen vernederde en in grote financiële problemen zat. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Daily News.

Javon Beard en Bill Whitfield, twee voormalige lijfwachten van de King of Pop, vertellen hoe ze ooit een vrouw met een Oost-Europees accent op moesten halen en haar in een nabij Jacksons villa Neverland gelegen hotel moesten onderbrengen. Jackson, die slechts aan de dame refereerde als 'friend', zocht haar 's nachts op als zijn kinderen sliepen. Ze werd enkele dagen later afgelost door een vrouw die 'flower werd genoemd. Het zijn slechts twee van de vele opvallende afspraken die Jackson had met vreemde vrouwen.

Ook zou Jackson een keer zijn zoon Prince hebben uitgefoeterd toen die zijn hond in de tuin liet poepen. Michael moonwalkte zelfs door de stront, waar Prince bloedlink van werd. Wel liep hij daarna steevast met stoffer en blik achter zijn hond aan, om een volgende confrontatie met Michael te voorkomen.

Dat Jackson tegen het einde van zijn carrière geldproblemen had, is al jaren bekend. Zijn albumverkopen stagneerden en zijn uitgaven werden steeds excentrieker. Hij zou uiteindelijk zelfs delen van Neverland hebben moeten verkopen. De bodyguards beweren dat ze soms maanden geen salaris kregen.

Whitfield zegt zelfs dat Jackson hem ooit vroeg wat hij zijn dochter voor haar verjaardag wilde geven, waarop de lijfwacht antwoordde dat hij niets kon kopen omdat hij geen geld had. Niettemin besloot Jackson daarna voor zo'n tienduizend dollar te gaan winkelen, wat op niets uitdraaide, omdat Jacksons creditcard werd geweigerd.

Ondanks deze onthullingen moet het boek niet worden beschouwd als een wraakactie, zegt een ingewijde. "Het is geen bitter boek, ze hielden heel veel van hun baas. Ze beschrijven vooral hoe hij werd omringd door stelende managers en assistenten." Remembering the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days verschijnt in juni.