Dunkin' Donuts keert terug naar Nederland

Dunkin' Donuts keert terug naar Nederland. De Amerikaanse verkoper van Donuts en andere zoetigheid heeft 'grootscheepse plannen' om in elke grote stad een vestiging te openen. De eerste winkel voor koffie en donuts wordt in Amsterdam geopend, waarna de komende jaren nog 20 tot 25 vestigingen moeten volgen, zo maakte Dunkin' Donuts woensdag bekend.

Het is niet de eerste keer dat Dunkin' Donuts voet op Nederlandse bodem zet. Tussen 1997 en 2000 had het bedrijf al vijf vestigingen, onder meer op Schiphol, Utrecht Centraal en in Amsterdam. Bij gebrek aan een investeerder besloot het bedrijf Nederland te verlaten. De markt was toen 'nog niet rijp voor een donutsformule', zei de uitbater destijds tegen branchesite MissetHoreca.

Voordat de donutboer een nieuwe poging kan wagen om de Nederlandse markt te veroveren, moeten de Amerikanen eerst franchisenemers vinden, die onder de oranjeroze vlag van Dunkin' Donuts koffie en gesuikerde bakkersproducten willen verkopen. Vaststaat volgens de Amerikanen dat Nederland een 'enorme kans' biedt voor het bedrijf.

Dunkin' Donuts heeft momenteel al 120 restaurants in tal van Europese markten, waaronder Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De stap naar Nederland past in de strategie om wereldwijd te blijven groeien.